Családsegítés

Biatorbagyi Csaladsegito es Gyermekjoleti Szolgalat

2051 Biatorbagy, Mester u. 2.
Telefon: 06-23/ 534-590
06-30/ 337 47 78
06-30/ 337 47 79
E-mail: csaladsegites@csaladsegito.biatorbagy.hu

facebook:www.facebook.com/Biatorbagyi.Csaladsegito

A csaladsegites a szocialis, mentalhigienes problemak, illetve egyeb krizishelyzetek miatt segitsegre szorulo szemelyek, csaladok szamara az ilyen helyzethez vezeto okok megelozese, a krizishelyzet megszuntetese, valamint az eletvezetesi kepesseg megorzese celjabol nyujtott szolgaltatas.

A telepules a csaladok segitese erdekeben veszelyeztetettseget es krizishelyzetet eszlelo jelzorendszert mukodtet. A jegyzo, tovabba a szocialis, egeszsegugyi szolgaltato intezmeny, valamint a gyermekjoleti szolgalat, a partfogoi felugyeloi es a jogi segitsegnyujtoi szolgalat jelzi, a tarsadalmi szervezetek, egyhazak es maganszemelyek jelezhetik a csaladsegitest nyujto szolgaltatonak, intezmenynek, ha segitsegre szorulo csaladrol, szemelyrol szereznek tudomast.

Intezmenyunk felterkepezi az ellatasi teruleten elo szocialis es mentalhigienes problemakkal kuzdo csaladok, szemelyek koret, es szemelyesen felkeresve tajekoztatja oket a csaladsegites celjarol, tartalmarol.

A csaladsegites kereteben biztositani kell:

  • a szocialis, eletvezetesi es mentalhigienes tanacsadast,
  • az anyagi nehezsegekkel kuzdok szamara a penzbeli, termeszetbeni ellatasokhoz, tovabba a szocialis szolgaltatasokhoz valo hozzajutas megszervezeset,
  • a csaladgondozast, igy a csaladban jelentkezo mukodesi zavarok, illetve konfliktusok megoldasanak elosegiteset,
  • kozossegfejleszto, valamint egyeni es csoportos programok szervezeset,
  • a tartos munkanelkuliek, a fiatal munkanelkuliek, az adossagterhekkel es lakhatasi problemakkal kuzdok, a fogyatekossaggal elok, a kronikus betegek, a szenvedelybetegek, a pszichiatriai betegek, a kabitoszer-problemaval kuzdok, illetve egyeb szocialisan raszorult szemelyek es csaladtagjaik reszere tanacsadas nyujtasat,
  • a csaladokon beluli kapcsolaterositest szolgalo kozossegepito, csaladterapias, konfliktuskezelo mediacios programokat es szolgaltatasokat, valamint a nehez elethelyzetben elo csaladokat segito szolgaltatasokat.

A szolgaltatas alkalmas arra, hogy a tarsadalmi valtozasok kozepette az egyen es a kozosseg tamaszt talaljon egymasban, szakembereket lehessen a felmerulo problemak megoldasara mozgositani.

 

Hasznos linkek

 

CsatolmányMéret
Word icon ellatottjogi_kepviselo.doc87 KB