Szolgáltatások

Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ szolgáltatásai

Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ intézményében igénybe vehető speciális szolgáltatások:
 
 

Kipikopik Játszóház

 

Kipikopik Játszóház

Kipikopik Játszóháza<

Gyermekjóléti szolgálat

A gyermekjóléti szolgáltatás olyan, a gyermek érdekeit védő speciális személyes szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.

Családsegítés

Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Házi segítségnyújtás

A törvényben megfogalmazott keretei:

Ifjúságsegítés

Ifjúsági Közösségi Tér programja

 

 

Elérhetőség

Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Étkeztetés

A Családsegítő Központ a Szociális törvény alapján terítés fejében meleg ételt juttat a szolgáltatás igénybevevőjének. Jövedelemtől függően az Önkormányzat 50%-ban, vagy teljes egészében támogathatja a rászorultat. A főtt ételt munkanapokon az intézmény dolgozója gépkocsival az ellátott otthonába szállítja.

Pszichológiai tanácsadás

A Gyermekjóléti Szolgálat keretein belül működő pszichológiai tanácsadás és konzultáció olyan kiegészítő szolgáltatás, amely elsősorban a gyermekellátás (óvodai, iskolai pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek) jelzőrendszere által közvetített esetekben, tehát általában valamely javaslat nyomán érhető el a kliensek számára.

Tartalom átvétel